Weringsystemen

Om vogels weg te houden van gebouwen zonder deze te doden of te vangen kunnen we de mate van wering onder brengen in 3 categorien:

  • Categorie A: lichte weringsmaatregelen.
  • Categorie B: middelmatige weringsmaatregelen.
  • Categorie C: zware weringsmaatregelen.

De volgende manieren mogen in Nederland worden toegepast:

  • Birdwire: tegen duiven en spreeuwen (categorie A)
  • T Point systeem: tegen duiven, spreeuwen en meeuwen (categorie A en B)
  • Netten: tegen alle soorten vogels (categorie C)

Birdwire

Birdwire tegen mussen ,spreeuwen of duiven
Dit is een draadsysteem wat wordt toegepast op dakranden van gebouwen waar vogels alleen landen om even uit te rusten. (categorie A)

Point System

pennen plaatsen tegen vogels kan een oplossing zijn

Dit systeem bestaat uit recht opstaande pinnen die het de vogels onmogelijk maakt om te landen. Het wordt gebruikt op gebouwen waar vogels zitten te wachten tot er wat te eten valt. Vooral rondom cafetaria’s, restaurants en terassen is dit een ideale oplossing (Categorie B)

Electro systeem

Men kan ook kiezen voor het aanleggen van een electrosysteem op de landingsplaatsen van de vogels. dit is een draadsysteem dat onder stroom wordt gezet. wanneer vogels terugkomen op hun landingsplaats krijgen ze een schok en zullen zo de plaats mijden.
(categorie A en B)

Netten


Met dit systeem worden alle mogelijkheden voor vogels ontnomen!
Zowel landingsplaatsen alsmede nestelgelegenheid worden op deze manier volledig afgeschermd zodat de vogels er gewoonweg niet meer kunnen komen.
Deze netten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat ze zo min mogelijk opvallen aan een gevel, balkon, of andere situaties. (categorie C)

Dakgootpreventie

Wanneer vogels nestelen onder uw dak en dit ernstige overlast veroorzaakt, denk aan; vervuiling, geluidoverlast schade of doordat er vanuit het nest insecten de woning binnen komen, kunt u dakgootpreventie laten aanleggen.
Dakgootpreventie is een preventieve duurzame oplossing tegen ongedierte (o.a. vogels) onder uw dak.

Hulp nodig bij het weren van vogels?

Als u hulp wilt met vogelwering dan kunnen wij u helpen. Wij geven advies en informatie welke wering u het beste kunt gebruiken. Als u het wilt kunnen we vrijblijvend een offerte maken voor het aanbrengen van de vogelwering zodat u zeker weet dat het functioneel is.

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links