Australische kakkerlak

Periplaneta australasiae L.

Hoe is de ontwikkeling en leefwijze van de Australische kakkerlak?

Australische-kakkerlak
De ontwikkeling van Australische kakkerlakken van nimf tot volwassen exemplaar duurt 1 jaar.
Het vrouwtje van de Australische Kakkerlak legt in 1 jaar 24 tot 30 ei-pakketjes, in ieder ei-pakketje zitten 24 kleine kakkerlakjes….
Australische kakkerlakken komen in Nederland niet zoveel voor, waar wij deze kakkerlakken meestal aantreffen is o.a. in; tropische zwemparadijzen, kweekkassen, dierenwinkels (in en rond aquaria). Kortom zeer warme plekken waar een hoge luchtvochtigheid heerst.

Hoe kan ik Australische kakkerlakken bestrijden?

Omdat de ontwikkeling van nimf tot volwassen exemplaar bij zeer gunstige omstandigheden 1 jaar duurt, is het bestrijden met insecticide zinloos.
Het wegvangen van de kakkerlakken d.m.v. lijmvallen is zeer effectief, maar neemt dus minimaal een jaar in beslag. Let dan wel op dat u iedere maand de lijmvallen vervangt!!

Hoe kan ik Australische kakkerlakken bestrijden in de kas?

In kassen wordt vaak gekozen voor een natuurlijke vijand van de Australische kakkerlakken, namelijk een sluipwesp. sluipwespen op kakkerlakken ei-pakketjeDeze sluipwesp legt haar eitjes in het ei-pakketje van de kakkerlakken waarna de uitgekomen larven de jonge kakkerlakken opeten voordat ze uit het ei-pakketje komen.

Ik wil meer weten hoe ik een plaag met Australische kakkerlakken kan bestrijden.

Heeft u overlast of hinder van Australische kakkerlakken of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw kakkerlakkenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links