Duitse Kakkerlak

Blatella germanica L.

Hoe ziet een Duitse kakkerlak eruit?

Blatella germanica
Blattela germanica L.

Duitse kakkerlakken zijn lichtbruin van kleur en er zijn twee duidelijke zwarte lengtestrepen zichtbaar op het borstschild, lange antennen, grote vleugels,12 tot 16 mm lang.
De nimf (jonge kakkerlak) is 2 tot 12 mm lang en ongevleugeld. Het eipakket is lichtbruin en ca. 8 mm lang.

Hoe overleven Duitse kakkerlakken?

Duitse kakkerlakken zijn lichtschuw en verbergen zich in donkere, vochtige en warme ruimten, naden en kieren. Ze voeden zich met bij voorkeur zoete, vochtige producten en gedijen uitstekend bij temperaturen van 20C tot 30C en voldoende vochtigheid.
Onder deze omstandigheden duurt de totale ontwikkeling van ei tot volwassen insect ca. 2 maanden (bij ca. 25C) of ca. 6 maanden bij lagere temperaturen (bij ca. 18C).
Duitse kakkerlakken komen zeer algemeen voor in centraal verwarmde gebouwen, productieruimten van levensmiddelen en aan boord van schepen, deze insecten zijn ongewenst omdat ze onder meer voedsel vervuilen en bacterien en schimmelsporen kunnen overbrengen. Ze verspreiden een onaangename geur en zijn door de grote aantallen waarin ze voorkomen, uitermate hinderlijk.

Hoe kan ik duitse kakkerlakken voorkomen?

Door een goede hygiene en het attent zijn op de aanwezigheid van kakkerlakken in de binnengebrachte goederen en producten kan men voorkomen dat kakkerlakken zich in objecten tot grote aantallen vermeerderen. Een goed uitgevoerde bestrijding kan de overlast dan helemaal wegnemen.
Monitoring:
Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur.
Dit wordt ook wel monitoring genoemd.
Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grote, kostbare bestrijding worden voorkomen.

Hoe kan ik Duitse kakkerlakken bestrijden?

Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet. Door het uitzetten van een lokaas gel, voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken, hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Blatella germanica
Blatella germanica

Heeft u een plaag van Duitse kakkerlakken?

Heeft u overlast of hinder van Duitse kakkerlakken of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw kakkerlakkenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links