Surinaamse kakkerlak

Pycnoscelus surinamensis L.

Hoe zit een Surinaamse kakkerlak eruit?

surinaamse kakkerlak-1 De volwassen kakkerlak is glanzend bruin-zwart en 18 – 24 mm lang (excl. antennen). Vrouwtjes hebben vleugels die het achterlijf bedekken.

Hoe ontwikkelt een Surinaamse kakkerlak zich en waar komen ze voor?

Deze kakkerlak kunnen wij soms in Nederland in tropische zwembaden, botanische tuinen en kassen tegenkomen. Met een voorkeurstemperatuur van 25 tot 35 graden en een hoge luchtvochtigheid, kunnen zij in ons klimaat niet overleven buiten gebouwen.
De Surinaamse kakkerlak is over het algemeen lichtschuw en komen voor in vochtige aarde, compost, onder stenen en in afval. Ze kunnen ook in zeer warme, vochtige kruipruimten voorkomen.
Het is een planteneter.
De eieren van de Surinaamse kakkerlak ontwikkelen zich zonder bevruchting (parthenogenetisch).
Uit deze eitjes komen vrijwel alleen vrouwelijke exemplaren.

Hoe kan ik Surinaamse kakkerlakken voorkomen?

Schuilplaatsen opzoeken (in vochtige aarde bij planten, onder stenen) en aanwezige exemplaren wegvangen.
Een lage temperatuur van 2-4C gedurende tenminste 8 uur geeft 95% doding; een temperatuur van -4 graden C gedurende tenminste 8 uur geeft 100% doding.
Monitoring:
Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur. Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grootschalige, kostbare bestrijding worden voorkomen.

Hoe kan ik Surinaamse kakkerlakken bestrijden?

surinaamse kakkerlak-11Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet.
Er wordt dan een lokaas gel uitgezet die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Heeft u een plaag van Surinaamse kakkerlakken?

Heeft u overlast of hinder van surinaamse kakkerlakken of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw kakkerlakkenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links