Huiskrekel

huiskrekel
Acheta domestica L.

Hoe kom ik aan huiskrekels?

De huiskrekel komt van nature voor in Zuid-Azie, hier vervult hij een nuttige functie als opruimer in de natuur. krekels leven voornamelijk van rottend plantaardig en dierlijk materiaal. De huiskrekel kan op talloze manieren in uw woning komen; als “lifter” in producten; zoals openhaardhout, diervoer, planten of uit eigen beweging.

Waar leven Huiskrekels?

In Nederland leeft de huiskrekel voornamelijk binnenshuis.
In de warme zomermaanden verblijven ze ook buiten in hoge begroeiing, vuilstortplaatsen en in de glastuinbouw. Maar ook andere locaties schuwen ze niet.

Hoe snel planten Huiskrekels zich voort?

De ontwikkeling van huiskrekels gaat razend snel, het vrouwtje legt 70 tot 80 eitjes per dag! Afhankelijk van de temperatuur komen de eitjes uit tussen de 8 a 12 weken.
Als de kleine krekels uitkomen zijn ze 2 mm en lijken ze al op hun ouders, echter zijn ze nog niet in het bezit van de vleugels. Na 3 a 5 vervellingen krijgen ze hun vleugels en zijn de mannetjes in staat om te sjirpen. Na 7 a 11 vervellingen zijn de exemplaren volwassen.
Huiskrekels zijn lichtschuw en houden zich dan ook schuil in naden en kieren dichtbij of in de warmtebronnen, met name ‘s nachts komen ze tevoorschijn op zoek naar voedsel en zijn het de mannetjes die het hinderlijke gesjirp veroorzaken.

Hoe kan ik Huiskrekels weren of bestrijden?

huiskrekel
huiskrekel

Huiskrekels komen overal voor zolang er maar schuilplaatsen, voedsel en een goede temperatuur is.
Om de huiskrekels te bestrijden is het noodzakelijk om er zeker van te zijn dat alle exemplaren worden gedood.
Hiervoor dienen alle mogelijke schuilplaatsen toegankelijk gemaakt te worden, vervolgens worden alle mogelijke schuilplaatsen behandeld met een bestrijdingsmiddel en wordt deze behandeling na ca. 8 weken herhaald.
Uiteindelijk wordt er 4 maanden later een inspectieronde gedaan ter controle om zeker te weten dat alle exemplaren zijn gedood.

Zelf huiskrekels bestrijden

Wanneer het om een enkel exemplaar gaat die in uw woning zit, kunt u huiskrekels ook zelf bestrijden.
ga hiervoor naar onze webshop

Heeft u overlast van huiskrekels?

Heeft u overlast of hinder van huiskrekels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw huiskrekelprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links