Motten

Welke schade richten motten aan?

mot


Motten veroorzaken schade aan o.a. wollen kleding, huiden, katoenen producten, zaden en etenswaren, vaak denkt men te kunnen volstaan met het doodslaan van de kleine motjes.
Dat is echter veruit onvoldoende om schade door vraat van de motten te voorkomen.
Het is namelijk niet de volwassen mot die voor de schade zorgt maar de larve van deze mot.

Hoe kan ik motten weren en bestrijden?

De bestrijding van motten vindt plaats door het schoonhouden, drooghouden en regelmatig controleren van producten die te lang blijven staan.
Indien de motten ergens worden aangetroffen dient men altijd de bron van aantasting te lokaliseren en deze te verwijderen. Daarna moeten de naden en kieren behandeld worden met een bestrijdingsmiddel
Om een bestrijding met chemische middelen te voorkomen kunnen er vooraf Feromoonvallen geplaatst worden in uw woning en/of bedrijf, dit zijn kartonnen of kunststof hulsjes of tonnetjes waarin een attractant of sexlokstof zit verwerkt wat de motten lokt en wegvangt voordat er verdere ontwikkeling kan plaatsvinden.
Doordat men de motten vangt, kan men aan het aantal gevangen exemplaren tevens zien of er een gevaar is van een besmetting en door welk soort motten dit wordt veroorzaakt, waardoor er direct doeltreffende maatregelen genomen kunnen worden voordat de aantasting uitgroeit tot een mottenplaag.

Larve van de vruchtmot
Larve van de vruchtmot

Motten zelf bestrijden

Mocht u een bestrijding zelf willen uitvoeren, bedenk dan wel dat het bestrijdingsmiddelen zijn die gevolgen voor de gezondheid mee kunnen brengen als u ze niet op de juiste manier gebruikt!!
Daarnaast is het opsporen van de bron een pré.
Wanneer u dit niet doet, blijft u dweilen met de kraan open.

Heeft u een plaag van motten?

Heeft u overlast of hinder van motten of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw mottenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links