Muizen

Muizen in het algemeen

Er zijn vele soorten muizen in Nederland, sommige zijn beschermd, andere zijn weer nuttig en kunt u op een vriendelijke manier buiten uw deur houden zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
Hieronder volgen enkele soorten

De Huismuis

Mus musculus
Mus musculus

De Huismuis komt het gehele jaar voor in gebouwen en veroorzaakt schade aan producten, materialen en technische onderdelen. (elektrische bedrading e.d.)
Klik rechts in de werkbalk op de link om meer te weten te komen over de huismuis.

Bosmuis

De Bosmuis wil in het najaar ook nog wel eens binnen komen in gebouwen en daar dezelfde schade aanrichten aan producten en materialen als zijn vriendje de huismuis, echter valt deze muis onder de bescherming van de Natuurwet waardoor een bestrijdingsactie tegen deze muis een langdurige kwestie wordt.
U zult dan met name moeten focussen op weringsmaatregelen

De Spitsmuis

De huisspitsmuis is de meest voorkomende spitsmuis in Nederalnd en ook de diervriendelijkste van het stel. De spitsmuis is een insecteneter net zoals een mol en een egel.
In het najaar wil hij nog wel eens een woning of schuur binnenkomen en kan hij voor stankoverlast zorgen vanwege de geur die hij achterlaat door zijn uitwerspelen en urine.

Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)

muizenpoep
muizenpoep


Als uw bedrijf met levensmiddelen werkt en niets of niet voldoende aan wering en bestrijding doet van ongedierte, dan kunt u van de Voedsel en Warenautoriteiten (NVWA) direct een boete krijgen van € 900,- of meer.

Zelf muizen bestrijden

Als u zelf muizen wilt bestrijden, verwijzen wij u naar onze webshop.

Heeft u vragen over problemen met muizen?

Heeft u overlast of hinder van muizen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw muizenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links