Overwinteraars

GrasvliegIn het najaar kunt u veel overlast ondervinden van grote aantallen vliegen die zich plotseling in en om uw gebouw/woning bevinden.
Deze vliegen zoeken een warme droge plaats om te overwinteren en kunnen met hun grote aantallen behoorlijk hinderlijk zijn.
Ze worden daarom ook wel in een verzamelnaam genoemd als “overwinteraars”
Als de winter goed invalt, is de overlast meestal in korte tijd verdwenen,.
Echter, als het voorjaar wordt en de zon begint te schijnen, krijgt u wederom last van de vliegen omdat ze actief worden en hun weg naar buiten gaan zoeken.

Hoe kan ik overwinteraars weren en bestrijden?

Om te voorkomen dat er in het najaar een vliegenplaag ontstaat zal eerst het binnendringen van het gebouw onmogelijk gemaakt moeten worden.
Horren voor ramen en deuren, tochtstrips, het afdichten van gaten en kieren in buitenmuren en het dichten van ventilatieopeningen. Dit is niet altijd effectief.
De vliegen kunnen namelijk ook via kieren in de dakconstructie een gebouw binnenkomen.
Herfstvlieg-1

Wat kan ik doen tegen zoveel vliegen in huis?

Als de verzamelplaats van de vliegen opgespoord en goed bereikbaar is, dan kan de zwerm met behulp van een stofzuiger worden opgezogen. In de lente volstaat het meestal om de ramen tegenover elkaar open te zetten.

Vaak is de plaats waar de vliegen overwinteren moeilijk bereikbaar of niet toegankelijk (spouwmuren en andere holle ruimten) het is dan raadzaam om een bestrijdingsdienst in de arm te nemen die de middelen en apparatuur heeft om de vliegen in de afgesloten ruimte te bestrijden.

Ik wil hulp bij de bestrijding van overwinteraars

Heeft u overlast of hinder van overwinteraars of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!


Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.

mega-des logoTelefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

 

Andere overwinteraars waar u last van kunt hebben zijn:

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links