Oosterse kakkerlak

Blatta orientalis L.

Waar komen Oosterse kakkerlakken voor?

Blatta orientalis L.
Blatta orientalis L.


Oosterse kakkerlakken (ook wel bakkerstor genoemd) houden van warme en droge plekken, daarom treft men ze voornamelijk aan in bakkerijen achter en onder de ovens of in ziekenhuizen in de ketelhokken bij de centrale verwarmingsboiler.
Behalve in bakkerijen en ziekenhuizen, kunnen ze ook onder goede omstandigheden voorkomen in levensmiddelenbedrijven, hotels, restaurants en wasserijen. Ze verspreiden een onaangename geur die ook door levensmiddelen wordt opgenomen; de geur wordt veroorzaakt door het uitscheidingsproduct van de rugklier.
Een volwassen oosterse kakkerlak kan 2,5 cm groot worden.

Hoe is de ontwikkeling van Oosterse kakkerlakken?

De ontwikkeling van deze kakkerlak is korter dan die van de Australische kakkerlak,
maar kan afhankelijk van de temperatuur wel 2 jaar duren.

Hoe kan ik Oosterse kakkerlakken bestrijden?

Ook bij deze kakkerlakkensoort is een inventarisatie vooraf noodzakelijk voordat er aan de uiteindelijke bestrijding begonnen wordt. Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet. Door het uitzetten van een lokaas gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken, hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Hoe kan ik een plaag met Oosterse kakkerlakken voorkomen?

Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur. Dit wordt ook wel monitoring genoemd. Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grote kostbare bestrijding worden voorkomen.

Heeft u een plaag van Oosterse kakkerlakken?

Heeft u overlast of hinder van oosterse kakkerlakken of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links