Amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak bestrijden
Periplaneta americana

Deze Amerikaanse kakkerlak is de grootste soort die wij momenteel in Nederland tegen kunnen komen. Met zijn 4 cm lengte in volwassen stadium maakt hij op menigeen een diepe indruk. We komen hem regelmatig tegen in kassen en botanische tuinen, maar ook af en toe in onze grote steden en dan met name in warme huizen waar ook veel gekookt wordt (vochtig). Deze kakkerlaksoort houdt van warme plekken met een hoge luchtvochtigheid.

Hoe kan ik Amerikaanse kakkerlakken bestrijden?

Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet.
in tegenstelling tot wat er vroeger gedaan werd, namelijk het “nat bestrijden”, (spuiten met vloeistof) gebruiken wij tegenwoordig een gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kunnen bewoners gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige.

Hoe kan ik Amerikaanse kakkerlakken bestrijden in de kas?

In de kassen wordt vaak gekozen voor een natuurlijke vijand van de Amerikaanse kakkerlak, namelijk een sluipwesp (Aprostocetus hagenowii). Deze sluipwesp legt haar eitjes in het eipakketje van de kakkerlakken waarna de uitgekomen larven de jonge kakkerlakken opeten voordat ze uit het eipakketje komen.

Hoe kan ik een plaag van Amerikaanse kakkerlakken voorkomen?

Een preventieve aanpak, d.w.z inspectie en registratie van kakkerlakken met behulp van feromoonvallen verdient altijd de voorkeur. Zo kan in een vroeg stadium een aantasting worden geconstateerd en een grote kostbare bestrijding worden voorkomen.

Heeft u een plaag van Amerikaanse kakkerlakken?

Heeft u overlast of hinder van Amerikaanse kakkerlakken of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Deze website is een initiatief van
Mega-Des Plaagdierbeheersing
Megades Plaagdierbeheersing

Links