Plodia interpunctella, Huebner
De vruchtmot wordt officieel “Indische meelmot” genoemd.
Hij wordt overal aangetroffen waar produkten bij een goede temperatuur te lang blijven liggen.
Het wijfje legt tot 400 eieren in de voedingswaren, de rupsen produceren zijde en maken een zijden web. De motten kunnen zich in 28 dagen volledig ontwikkelen bij een temperatuur van 30C en een luchtvochtigheid van 70%.
De vruchtmot wordt voornamelijk aangetroffen in etenswaren die te lang zijn blijven liggen bij een juiste temperatuur, 17C of warmer
De volwassen motten leggen hun eitjes in granen, meel, kruiden, honden- en kattenbrokken, chocolade etc. De larven doen zich tegoed aan deze producten om vervolgens voor hun popstadium de produkten te verlaten op zoek naar een holte om te verpoppen. De volwassen motjes vliegen ’s nachts actief rond.
Als u vruchtmotten aantreft in uw producten, moet u altijd eerst de bron zien te vinden waar de motten zich ontwikkelen. Ga op zoek naar opengebroken pakken, zakken etc. en verwijder deze.
Indien de motten zich in een kast bevinden dienen ook de naden en kieren behandeld te worden. Hiervoor dient een bestrijdingsmiddel gebruikt te worden.
Wanneer er met bestrijdingsmiddelen gewerkt gaat worden, is het mogelijk dat u na het lezen van de gebruiksaanwijzing, het zelf kunt doen.
Maar het blijven bestrijdingsmiddelen, die gevolgen voor de gezondheid mee kunnen brengen als u ze niet op de juiste manier gebruikt…..
Heeft u overlast of hinder van indische meelmotten of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw mottenprobleem!
Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl